Over

Alexandra Bergsma-Hoppenkamps

Managing Director & founder of Power2fit

 

Beweegcoaching

lotus logo

OPGERICHT

 

SPECIALITEIT

 

 

OPLEIDING

2018

 

Vitaal door bewegen

 

Sonnevelt 

Beweegcoach & mentor

Wie is Alexandra?

In 1989 ben ik afgestudeerd als HBO-gediplomeerde Radiodiagnostisch laborante bij Helios Healthcare International te Krefeld en RWTH-University of Aken Duitsland. Sinds 2001 heb ik mijn Nederlandse beroepstoelating als Radiodiagnostisch laborante. Toegekend door het Ministerie voor Volksgezondheid- Sport en Milieu RIVM te Den Haag.

 

Altijd heeft de mens en de gezondheidszorg een centrale rol in mijn leven gespeeld. Ik heb in mijn directe omgeving vele voorbeelden gezien van succesvolle revalidaties na een ongeluk of ziekte, waarbij het element sport in hun herstelplan is geïntensiveerd. Ik geloof daarom ook in de uitspraak van professor Dr. Erik Scherder – “lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie”.  Door het zelf te ervaren, heb ik gezien wat sport daadwerkelijk betekend voor lichaam en geest. Sindsdien ben ik meer dan 100% ervan overtuigd, dat sporten, beweging in het algemeen en de combinatie van een aangepaste voeding zorgt voor een gezonder en gelukkiger bestaan en zelfs genezing mogelijk maakt.

 

Hierdoor geïnspireerd en overtuigd begon ik met de opleiding als beweegcoach & mentor bij Sonnevelt B.V. (HBO-niveau) welke door mij in 2018 succesvol is afgerond. Hier heb ik uiteenlopende technieken geleerd op het gebied van beweging in het algemeen, sport-specifieke oefeningen afgestemd op de individuele persoon en diens huidige beweeg-vermogens. 

 

In augustus 2018 ben ik het ondernemerschap begonnen en heb het bedrijf Power2Fit opgericht met het doel bewegingsbegeleiding actief en op brede schaal voor iedereen te kunnen aanbieden. Met de overtuiging dat beweging de juiste weg is naar geestelijk en lichamelijk herstel, begeleid ik bedrijven als ook het individu naar een gezondere en vitalere toekomst.